Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bjesne borbe

Obala Bjelokosti: Sukobi oko uporišta Laurenta Gbagboa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 1.650 stranih državljana, od kojih su oko polovice Francuzi, nalazili su se u francuskom vojnom logoru, u Abidjanu, gdje se vode borbe oko uporišta Laurenta Gbagboa.

'Tu se nalazi 1.654 stranih državljana, od kojih su polovica Francuzi, pedesetak je Europljana i 4 Amerikanca, a ostali su drugih državljanstava', posebice libanonskog, rekao je glasnogovornik francuske misije Licorne, zapovjednik Frederic Dagouillon.

Francuske postrojbe Licorne preuzele su kontrolu nad zračnom lukom Abidjana gdje bjesne borbe od četvrtka navečer i Pariz je poslao 300 vojnika u pojačanje tako da za sigurnost stranaca u toj zemlji brine 1.400 Francuza, naveo je u nedjelju vojni stožer.
  Francuska vojne snage Licorne su uz pomoć UN-ovih snaga u Obali Bjelokosti (UNOCI) preuzela kontrolu nad zračnom lukom Felix Houphouet-Boigny, rekao je glasnogovornik stožera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za demokraciju i mir Sarkozy: Francuska je ispunila zadaću u Obali Bjelokosti Slika nije dostupna Obama nudi pomoć Obala Bjelokosti: EU za formiranje vlade nacionalnog jedinstva

>> Najmanje 800 ubijenih u sukobima u Obali Bjelokosti

Francuska mirovna operacija u Obali Bjelokosti počela je 2002., na početku građanskog rata, kada su u zemlju poslane snage Licorne na temelju bilateralnog vojnog sporazuma Francuske i Obale Bjelokosti.

'Samo želim da završi rat u mojoj zemlji. Želim biti sa svojom obitelji u svom domu', rekao je muškarac koji je morao pobjeći iz svojeg doma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene