Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za bolji položaj Hrvata

Oba HDZ-a iz BiH traže pomoć od Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990. Božo Ljubić pozvali su tijekom zajedničkog susreta s ruskim veleposlanikom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, da se ta zemlja u Vijeću za provedbu mira u BiH zauzme za popravljanje hrvatskog položaja u BiH.

Čelnici dvaju HDZ-a su ga zamolili da Rusija kao članica spomenuta vijeća predloži ostalim zemljama članicama potvrđivanje opravdanih zahtjeva za ravnopravnost Hrvata u BiH i da se to nađe i u dokumentima PIC-a.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu



Tijekom susreta Čović i Ljubić su optužili SDP BiH i stranke koje ga podupiru da čine 'nedopustiv pritisak na institucije kako bi dobile trećinu zastupnika u hrvatskom klubu u Domu naroda FBiH i utemeljile neustavan Dom naroda te većinom bošnjačkih glasova u Zastupničkom domu izabrali predsjednika FBiH i vladu, protivno većinskoj hrvatskoj izbornoj volji'.

>> Josipović: Nejednakost Hrvata tekovina Daytona

Takve poteze ocijenili su nedemokratskima, istaknuvši da stvaraju nepovjerenje između stranaka i naroda.

Ruski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je, po priopćenju dvaju HDZ-a, da je Rusija izravno uključena u političku stabilizaciju BiH kao stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a i članica Vijeća za provedbu mira. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene