Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvarnost koja se bliži

Zastrašujući plan IS-a za narednih 12 mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Militanti imaju plan kako se dokopati nuklearnog naoružanja.

Ovo je zastrašujuća stvarnost koju Islamska država planira postići u godinu dana - držati svijet u šaci pomoću nuklearnog oružja.

Pročitajte i ovo Nuklearni projektil, ilustracija manjak suradnje Stižu upozorenja: "Jačaju frakcije koje žele nuklearno oružje, nad njima nema nikakve kontrole" Visoki američki dužnosnici izjavili da se SAD spremao za mogućnost ruskog nuklearnog napada na Ukrajinu Otkrili dužnosnici SAD se spremao za ruski nuklearni napad na Ukrajinu, otkrili i kada: "Bilo je jasnih naznaka..."

Prema izvješću iz jednog IS-ovog propagandnog magazina, militanti planiraju doći u posjed svoje prve nuklearne bombe u roku 12 mjeseci. Njihov plan je dokopati se atomskog naoružanja preko trgovaca oružjem koji su povezani s korumpiranim pakistanskim dužnosnicima.

Skupina ipak priznaje da bi se mogli suočiti s izazovima pri nabavci takvog oružja i da bi se mogli pomiriti i s nekoliko tisuća tona eksplozivnog amonijevog nitrata.

Tekst je navodno napisao britanski taoc i novinar Johna Cantille, a u njemu se tvrdi i da će se napadi iz prošlosti činiti beznačajnima u odnosnu na buduće napade na Zapad.

Krv teče ulicama pustinjskog bisera: U nekoliko sati islamisti poklali više od sto ljudi

'Bit će u potrazi za nečim velikim, nečim što će bilo koju operaciju iz prošlosti učiniti da izgleda kao 'pucanj na vjevericu', a što je više skupina koje obećavaju vjernost vjerojatnije je da će uspjeti izvesti nešto doista epski', stoji u tekstu, prenosi news.com.au.

'Zapamtite, sve se ovo dogodilo u manje od godinu dana. Koliko će opasnije blti komunikacijske linije i zalihe godinu dana od danas?', piše.

Nova propaganda uslijedila je nakon dvije velike pobjede Islamske države, među kojima je i preuzimanje gotovo potpune kontrole nad drevnom Palmirom.

'Ramadi je "taktički neuspjeh, ali ne gubimo" u sukobu s IS-om'

Pad grada predstavlja veliki poraz za snage sirijskog predsjednica Assada. Palmira je ogroman gubitak ne samo zvog svog kulturnog značaja, nego i jer će otvoriti put ekstremistima da napreduju prema ključnim područjima pod vladinim nadzorom, uključujući Homs i Damask.

Ruševine Palmire poznata su povijesna znamenitost, a postoji bojazan da će ih članovi IS-a uništiti kao što su učinili s velikim arheološkim nalazištima u Iraku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene