Obavijesti Video Pretražite Navigacija
On se tome nimalo ne čude

NSA šijunirala i Gerharda Schroedera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka obavještajna služba špijunirala je i bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Shroedera i to od 2002. godine, objavila je televizija NDR.

Schroeder, koji je socijaldemokrat, i koji je na mjestu kancelara bio od 1998. do 2005. godine, pojavio se kao još jedno ime na listi pojedinaca i institucija, koje je od 2002. špijunirala američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA), na početku njegovog drugog mandata na mjestu šefa Njemačke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U strahu od humanitarne katastrofe UŽARENA TELEFONSKA LINIJA 'Pritisak se mora izvršiti, moramo brzo djelovati' Slika nije dostupna Milijarde eura Obama obećao Merkel da će 'bitno' pridonijeti rješavanju izbjegličke krize

AFP podsjeća i da je Shroeder u to vrijeme bio protivnik vojne intervencije u Iraku. Poslije ovog najnovijeg izveštaja, Schroeder je izjavio da nije iznenađen što su ga špijunirali, iako u to vreme uopće nije razmišljao o takvoj mogućnosti.

Britanska vlada natjerala Guardian da uništi kompjutere s podacima

Odnose između Njemačke i SAD uzdrmalo je otkriće bivšeg djelatnika NSA, Edwarda Snowdena, da je američka služba špijunirala i kancelarku Angelu Merkel. Američki predsjednik Barak Obama, tvrdio je u posljednjem intervjuu, da Merkel niše nije pod nadzorom obaveštajne službe SAD-a.

Njegov državni tajnik John Kerry, rekao je u Berlinu da SAD shvaćaju ozbiljno ljutnju Njemačke zbog prisluškivanja Merkel, kao i da njemačka kancelarka i američki predsjednik razgovaraju o tom problemu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene