Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lako do dokaza

Pripadnik ISIS-a slučajno odao svoju lokaciju putem Twittera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičeni militant ISIS-a s Novog Zelanda ugasio je svoj Twitter račun nakon što je greškom tweetao svoju lokaciju u Siriji.

Mark John Taylor, koji se od pristupanja ISIS-u zove Mohammad Daniel ili Abu Abdul Rahman, zaboravio je ugasiti lociranje na Twitteru i tako otkrio svoju poziciju svaki puta kada bi objavio post, piše Independent.

Pročitajte i ovo Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi Slika nije dostupna Potvrdila Bijela kuća Cure detalji akcije u Siriji: Mrtav vođa Islamske države, aktivirao bombu kojom je ubio sebe i članove svoje obitelji

Svoj propust otkrio je nakon 45 objavljenih postova kao @M_Taylor_Kiwi, ali i prije nego ih je izbrisao, istraživačka grupa iBrabo iz Ontarija u Kanadi napavila je screenshot njegovih objava.

Na svom su blogu objavili kako mogu pratiti Taylorove aktivnosti putem njegovog Twitter računa, dok se kretao od područja Kafa Roma u pustinju, a potom u ISIS-ovo uporište Al Tabqah.

Majka koja je dojila dijete u javnosti dobila nezamislivu kaznu!

Skupina je također usmjerila pažnju na kuću u Al Tabqahu, u kojoj je Taylor boravio od 1. do 10. prosinca. Dokazi prikupljeni s Twittera poslužit će ukoliko se Taylor pokuša vratiti na Novi Zeland.

Taylora su uhitili pakistanski službenici 2009. nakon što je pokušao pristupiti Al Qa'idi u Afgansitanu. Pušten je bez optužbi i posljedično ga je novozelandska Vlada podložila ograničenjima u putovanjima.

Napustio je Novi Zeland u svibnju 2012. te je radio u Indoneziji kao predavač engleskog dvije godine, a potom je u lipnju otputovao u Siriju preko Turske.

Na Facebooku je navodno objavio fotografiju na kojoj se vidi kako pali svoju putovnicu, ali je jednom mediju rekao kako se planira vratiti kući.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene