Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

Novo poglavlje rata u Europi: Sprema se sastanak koji bi mogao biti presudan

Ukrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici Foto: Afp
Rusija je tijekom noći pokrenula zračni napad na Kijev, a krhotine oborenog oružja pale su na nekoliko okruga, te ranile najmanje dvije osobe i oštetile stambenu zgradu, rekli su u ponedjeljak dužnosnici u glavnom gradu Ukrajine.

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, rekao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram da su muškarac i žena zadobili rane od gelera u četvrti Darnicki u jugoistočnom dijelu grada.

Dodao je da su hitne službe poslane u okrug Holosivski u jugozapadnom dijelu Kijeva, gdje je dio projektila pogodio krov stambene zgrade, te izazvao požar, no on je odmah ugašen.

Serhij Popko, načelnik kijevske gradske vojne uprave, rekao je na Telegramu da su sustavi protuzračne obrane oborili neprijateljske ciljeve i također je sugerirao da je Rusija napala Kijev projektilima.

Reutersovi svjedoci čuli su nekoliko glasnih eksplozija ubrzo nakon četiri sata ujutro.

Razmjeri napada i puni razmjeri štete zasad nisu poznati.

Biden pozvao Zelenskog u Bijelu kuću

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na sastanak u Bijeloj kući u utorak 12. prosinca, objavila je u nedjelju Bijela kuća.

Bijela kuća priopćila je da će dvojica predsjednika razgovarati o hitnim potrebama Ukrajine u ratu protiv Rusije.

Pročitajte i ovo Sudar vlakova u Italiji očevid u tijeku Užas u Italiji! Sudarila se dva vlaka, najmanje 17 ozlijeđenih

Pročitajte i ovo Splitska zračna luka Sveti Jeronim - 1 Županova inicijativa Zračna luka obara rekorde, a sad ima i novo ime: Građani su podijeljeni

Zelenski će doputovati u Washington u ponedjeljak, objavio je njegov ured na Telegramu, a tijekom radnog posjeta sastat će se s Bidenom i imat će niz sastanaka i razgovora.

Ključne teme bit će obrambena suradnja SAD-a i Ukrajine, osobito u zajedničkim projektima u proizvodnji oružja i sustava za protuzračnu obranu te koordinacija napora dviju zemalja u godini koja dolazi, po uredu ukrajinskog predsjednika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene