Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj zastrašivanja

Novinaru eksplodiralo pismo bomba u ruci: Sumnjive pošiljke stigle na još adresa

Policija u Ekvadoru
Policija u Ekvadoru Foto: Twitter/Policía Ecuador
Tri ekvadorske televizijske mreže primile su pisma s eksplozivnim napravama, a jedna je u ponedjeljak eksplodirala u rukama novinara i lakše ga ranila, izvijestile su vlasti i ta glasila.

Novinar privatne regionalne televizije TV Ecuavisa u Guayaquilu, na jugozapadu Ekvadora, primio je pismo s USB stickom koji je eksplodirao kada ga je spojio na računalo, objavila je mreža na svojoj internetskoj stranici.

Zadobio je lakše ozljede ruke i lica, rekao je načelnik kriminalističke policije Xavier Chango. U eksploziji koja se dogodila u uredu nitko drugi nije ozlijeđen i nije bilo materijalne štete. Po njegovim riječima, eksploziv je najvjerojatnije "RDX, vojni". U pismu su bile i poruke prijetnje.

Pročitajte i ovo Eksplozija mine koja se nalazila u riječkoj luci Velika akcija VIDEO Objavljena snimka eksplozije mine: Snažan prasak more digao visoko u zrak

Ured državnog tužitelja priopćio je da su slična pisma primile i javne mreže TC Television u Guayaquilu i Teleamazonas u glavnom gradu Quitu.

Vlada je putem svoje službe za odnose s javnošću izrazila solidarnost s napadnutim medijima i istaknula da "odlučno odbija svaki oblik nasilja" i "pokušaje zastrašivanja novinara i glasila".

Ministar unutarnjih poslova Juan Zapata rekao je da su svi uređaji poslani iz istog grada. Tri su poslana medijskim kućama u Guayaquilu, a dva u glavnom gradu Quitu.

Luka Guayaquil, drugi po veličini ekvadorski grad, središte je krijumčarenja narkotika i područje s visokom stopom nasilja. Zadnjih mjeseci je policija bila na meti napada eksplozivom.

Pročitajte i ovo Potres pogodio Ekvador - 8 Potres jačine 6,8 VIDEO Zastrašujući razmjeri potresa u Ekvadoru: Ima mrtvih, ljudi traže zarobljene pod ruševinama

Ekvador, smješten između Kolumbije i Perua, najvećih svjetskih proizvođača kokaina, pretvorio se iz tranzitne zemlje u važno središte iz kojeg droga stiže u Europu i u Sjedinjene Države.

Količine zaplijenjene droge neprestano rastu, a stopa smrtnosti uzrokovane nasiljem porasla je s 14 na 100.000 stanovnika u 2021. na 25 u 2022.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene