Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio ime u članku

Novinaru 4 i pol godine zatvora zbog odavanja identiteta svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutkinja je u izricanju presude istaknula kako je novinar u članku iz 2008. otkrio ime zaštićenog svjedoka.

Makedonski sud osudio je u ponedjeljak novinara Tomislava Kezarovskog na četiri i pol godine zatvora jer je otkrio identitet zaštićenog svjedoka, rečeno je iz sudskog izvora.

Kezarovski je osuđen jer je 'protuzakonito otkrio ime zaštićenog svjedoka u aferi ubojstva' u članku koji je napisao 2008., izjavila je sutkinja Dijana Gruevska izričući presudu.

Kezarovski, koji se nalazi u pritvoru od početka svibnja, rekao je da se ne osjeća krivim. Njegov odvjetnik kazao je da će uložiti žalbu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ostao bez teksta VIDEO Novinar jednim pitanjem zaledio Vučića: "Čestitam, pobijedili ste" Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..."

>>Zaštićeni svjedok o trgovini organima na Kosovu: Organe smo vadili na živo

'Moji tekstovi su otkrili pogreške u sudskim postupcima i kritizirali su djelovanje ministarstva unutarnjih poslova i pravosudnog sustava', izjavio je novinar.

OESS je objavio da je 'zapanjen' presudom.

'Ta pretjerana kazna zabrinjavajuća je te šalje jasnu poruku cenzure ostalim novinarima u zemlji', istaknula je u priopćenju Dunja Mijatović, predstavnica OESS-a za slobodu tiska. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene