Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novinarstvo treće najopasnije zanimanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinarski poziv treće je najopasnije zanimanje u Kini, odmah nakon rudarskog i policijskog, objavila je novinska agencija Xinhua.

"Sve više novinara nailazi na teškoće pri obavljanju svog posla, a zabilježeni su čak i slučajevi da su pretučeni", prenosi Xinhua.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Lex AP HND osudio izjave Plenkovića "U svojoj bahatoj maniri kriminalizirao bi istraživačko novinarstvo i korumpirao medije" Slika nije dostupna Radite li vi ovaj posao? Najgora profesija u 2013. je...

Kako bi pomogla novinarima ozlijeđenima na poslu, bolnica u gradu Shenyang na sjeveroistoku Kine osnovala je zakladu kojoj je cilj osvijestiti javnost o potrebi boljeg zdravlja i sigurnosti novinara.

Uz to, iz zaklade će se financirati dio medicinskih troškova
liječenja novinara koji su u i oko toga grada stradali obavljajući svoj posao.

Kina je poznata kao zemlja u kojoj se zatvara najviše novinara, trenutno ih je u zatvoru 32, te još 50 internetskih pružatelja
informacijskih usluga.

Poznata je i po cenzuri državnih medija, osobito po neobjavljivanju negativnih vijesti kao što su nesreće u rudnicima i to zbog straha da bi takvi incidenti mogli imati negativan učinak na društvenu stabilnost i vladavinu Komunističke partije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene