Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novinari na tajnom zadatku razotkrili trgovce djecom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa BBC-a na tajnom zadatku je prikupila informacije o bugarskim trgovcima djece nakon čega je osoba koja im je pokušala prodati dijete i navodila ih na ilegalne radnje uhićena.

'Craig' (lažno ime), novinar BBC-a, pretvarao se da je britanski poslovni čovjek koji želi kupiti dijete, a legalan način posvojenja mu nije dostupan jer ima podeblji policijski dosje. Događaji koji su uslijedili 'Craig' je snimio kamerom. 

Pročitajte i ovo Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..." Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi

Novinar je preko svojih posrednika uspio stupiti u kontakt s ‘Harryjem’, bugarskim trgovcem djecom koji je bio oduševljen što mu je pristupio takav profil osobe, jer to je značilo da upada na britansko tržište imućnih klijenata. 

'Craigu' je najteže bilo steći povjerenje bugarskog podzemlja, a kad mu je to uspjelo, ‘Harry’ mu je otkrio svoje najmutnije poslove. 

Osim što mu je ponudio nekoliko djece na biranje za 60.000 eura po djetetu, ‘Harry’ se BBC-ovom novinaru hvalio kako na izbor može dobiti prostitutke iz Bugarske, Madrida, Dublina i Amsterdama. Kao svoje poslovne interese ‘Harry’ je nabrojao još krađu auta, pranje novca i izradu lažnih putovnica. 

Cilj novinarske priče bio je razotkriti bugarske trgovce djecom, a novinarska ekipa imala je prilike upoznati i rođake djece koja su bila na prodaju. 

U jednom trenutku novinaru je čak pristupio jedan djed i pokazao mu fotografiju svoje unuke, nudeći je na prodaju. 

‘Morao sam kontrolirati svoje osjećaje. I ja sam roditelji i bilo mi je strašno drago kada je sve završilo’, rekao je 'Craig'.

Kad je prikupljeno dovoljno dokaza, a priča objavljena, Bugarska policija najavila je uhićenje ‘Harryja’.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene