Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Irma poharala i sad

Novinar se javio iz "oka oluje": "Sve je odjednom postalo blistavo i mirno..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinar Guardiana Ed Pilkington opisao je kako je jučer izgledao Naples, grad na Floridi iznad kojeg je prošao razoran uragan Irma.

Pilkington se s kolegama sklonio u hotel, a ono što je vidio nakon što je iz njega izašao nalikuje scenama iz apokaliptičnih filmova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Irma ''ubila'' najmanje 28 ljudi Uragani za sobom donose brojne opasnosti, ali jedna je najgora Slika nije dostupna PRATITE KRETANJE URAGANA Uragan Irma oslabio je na kategoriju 2: Miami pod vodom, u Naplesu i Tampi povukao se ocean

„Upravo smo doživjeli rijetko iskustvo. Nakon što smo proteklih sat vremena bili zabarikadirani, a oko nas puhali vjetrovi brzinom od 160 km/h, uspjeli smo izaći iz našeg hotela na danje svjetlo.

To smo mogli napraviti jer se sada nalazimo doslovno u oku oluje. Odjednom je sve postalo blistavo i mirno, i kad smo izašli, vidjeli smo nekoliko oborenih stabala – samo mali dio štete koju je prouzročila Irma.

Vjetra gotovo da i nije bilo pa se činilo kao da se ništa nije dogodilo. Međutim, to neće potrajati. Zid južnog oka uskoro će stići i tada ćemo opet biti izudarani“, javlja novinar.

Podsjetimo, Florida je u nedjelju zabilježila prve žrtve uragana Irma koji je tijekom dana spušten u kategoriju 3, a kasno navečer po hrvatskom vremenu na kategoriju 2, kako je objavio Američki centar za uragane, koji je ipak naglasio kako bi vjetar mogao jačati dok se Irma pomiče prema sjeveru.

Iako je Irma oslabjela, razina vode mogla bi se u području Naplesa podići za 4,5 metra. Stanovnici se stoga upozoravaju da budu što dalje od vode koja se može podići u samo nekoliko minuta.

Nakon što je uragan skrenuo s ranije predviđene putanje, od većih gradova na izravnom se udaru Irme trenutno nalazi Tampa, dok su dijelovi Miamija već pod vodom.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene