Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstva, palež i drugi zločini

Novih šest smrtnih kazni za etničke nemire u Urumqiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kinezi su u četvrtak još šest osoba osudili na smrt zbog sudjelovanja u ubojstvima, paležu i drugim zločinima tijekom etničkih nemira početkom srpnja u gradu Urumqiju, kada je smrtno stradalo najmanje 197 osoba.

U ponedjeljak je na smrt osuđeno prvih šest prijestupnika, što znači da je do sada zbog zločina u Urumqiju na smrtnu kaznu osuđeno 12 osoba. Većina osuđenika članovi su ujgurske etničke manjine ili turkofonih muslimana. Provedba triju smrtnih kazni odgođena je na dvije godine, nakon čega se takva presuda najčešće preoblikuje u izdržavanje kazne doživotnog zatvora, zahvaljujući 'dobrome vladanju'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne

Još trojica optuženika izvan ove skupine osuđena su na doživotne kazne zatvore, a petorica na dugogodišnje, objavila je agencija Xinhua. Dosad je za nasilje u Urumqiju optuženo 430 ljudi.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene