Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aludirao na prošlost Maora

Novi Zeland: Premijer se ispričao zbog šale o kanibalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandski premijer John Key ispričao se u četvrtak zbog neprikladne šale kojom je aludirao na kanibalsku prošlost Maora.

Key je na konferenciji o turizmu nesmotreno izjavio da bi, kad bi prisustvovao večeri jednoga maorskog plemena, vjerojatno bio poslužen kao dio obroka. Maorski zastupnik Te Ururoa Flavell ocijenio je šalu neprikladnom, no na nju je reagirao na duhovit način. 'Dakle, naprije moram reći da je Key vjerojatno u pravu, no smatram da nije mudro što je to izjavio u ovakvim okolnostima', kazao je Flavell u programu Državnoga radija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prevrtao automobile, rušio kuće i stabla Tornado za sobom ostavio pustoš Slika nije dostupna Sele u zrak VIDEO: Iz ruševina Christchurcha dolazi najbolji jetpack

Premijer Key se istoga dana ispričao. 'To nije bila zlonamjerna šala, već neka vrsta šale na vlastiti račun. Svima koji su se osjetili uvrijeđenima, duboko se ispričavam', kazao je. Key je ipak samo još više produbio tenzije s pripadnicima maorskog plemena Tuhoe, koje su postojale otprije, osobito zbog njihova nastojanja da vrate u vlasništvo zemlju koja im je pripadala, a država ju je konfiscirala prije 150 godina. Pleme Tuhoe optužuje Keya da je izigrao raniji sporazum s vladom o povratku njihove 'svete' Te Urewera zemlje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene