Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treći spol'

Novi trend: Transseksualne stjuardese

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan tajlandski zračni prijevoznik pokrenuo je novi trend u zapošljavanju kabinskog osoblja.

Naime tvrtka PC Air je kao stjuardese zaposlila transseksualne osobe. Novost je objavio predsjednik te tvrtke Peter Chan koji je predstavio inovaciju kao 'revoluciju' koja će se proširiti i na druge zrakoplovne tvrtke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ugrožena sigurnost Radnici optužuju vodstvo srpske kompanije: "Naše avione popravlja firma koja ih je do jučer prala i čistila" Austrian Airlines Iz Beča za New York Let za pamćenje: Avion se nakon dva sata leta morao vratiti natrag na polazište, a razlog bi vas mogao prilično iznenaditi

PC Air je zaposlio šest članova posade koji su pripadnici 'trećeg spola', rekao je Chan i ocijenio da te osobe imaju pravo raditi i druge poslove, a ne samo u industriji zabave.

Tajland ima jednu od najbrojnijih populacija transseksualaca u svijetu te su kirurzi u toj zemlji uveli nove, jeftinije i brže tehnike promjene spola.

PC Air, koji će početi prometovati u proljeće, tražio je od svojih zaposlenika standardna znanja potrebna za kabinsko osoblje, poznavanje stranih jezika i ljubaznost u ophođenju. Na natječaj se javilo više od stotinu transseksualnih osoba. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene