Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevršilo mjeru

Novi suicid u Telecomu, 25. u 19 mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenik France Telecoma počinio je samoubojstvo u četvrtak, 25. po redu u 19 mjeseci u kompaniji izloženoj kritikama da je visoku stopu samoubojstava izazvala pritiscima na zaposlenike i neprihvatljivim radnim uvjetima.

U četvrtak se u svome domu objesio 48-godišnji inženjer iz Lanniona u pokrajini Bretagne, koji je mjesec dana bio na bolovanju, objavio je poslodavac. U utorak se u Marseilleu na jugu Francuske pokušao objesiti i 54-godišnji zaposlenik Telecoma, koji je također bio na bolovanju, no u zadnjem trenutku spasili su ga vatrogasci. Prije današnjeg, posljednje samoubojstvo krajem rujna počinio je 51-godišnji zaposlenik Telecoma koji se bacio s vijadukta kod Annecyja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uznemirena javnost U dva tjedna pet samoubojstava u France T-comu Slika nije dostupna Živio kapitalizam Francuska: Broj suicida u Telekomu popeo se na 24

>> Francuska: Broj suicida u Telekomu popeo se na 24

Reagirajući na val samoubojstava, grupa je smijenila drugog čovjeka u hijerarhiji. Louis-Pierre Wenes, koji je od 2006. bio zadužen za preobrazbu grupe morao je odstupiti, a na njegovo je mjesto doveden Stephane Richard, bivši predstojnik kabineta ministrice gospodarstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene