Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantna vijest

Novi skandal: Umjesto janjetine prodavali pseće meso?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliku Britaniju potresa novi skandal.

Rezultati analize mesa iz šest londonskih restorana koje je naručio BBC uznemirili su tamošnju javnost. Sumnja se da da 'janjeći' curry sadrži pseće meso, piše The Independent.

>> Jedu meso magarca i bizona, a da za to i ne znaju!

Naime, analiza je pokazala da meso u 'janjećem' curryju nije ni piletina, ni svinjetina, ni govedina, ni konjetina ili jaretina. Nagađa se da bi se moglo raditi o psećem mesu, ali službene potvrde još uvijek nema.

Osim toga, otkriveno je i da jelo koje se prodaje kao proizvod od govedine, u sebi ima vrlo mali udio govedine te da uglavnom sadrži sastojke od piletine.

Pročitajte i ovo Purice Samo da nije prazan Nešto novo na slavonskom stolu? Kad se priprema purica, a kad prasetina - znaju oni koji čuvaju tradiciju Slika nije dostupna Skandal otkrio političar na blogu Sarajevo: Konjetina u goveđim i svinjskim prerađevinama

Šokantnu vijest je prokomentirao i nutricionist Surinder Phull.

'Ovo je zastrašujuće. Ako se ne može identificirati od kojeg je mesa proizvod napravljen, pitanje je što je to? Od kuda je uvezeno? Gdje je životinja zaklana? Je li meso uopće higijenski ispravno? Ima li u njemu nekakvih bakterija?', upitao se.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene