Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovništvo u panici

Novi potres zatresao Italiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 4,3 po Richteru pogodio je u noći na ponedjeljak granično područje između regija Kalabrije i Basilicate izazvavši paniku stanovnika koji su izašli na ulice, ali nije bilo žrtava, po prvim informacijama medija.

Za sada se čini da je oštećen samo zvonik crkve u Moranu, na krajnjem jugu Italije, gdje su škole u ponedjeljak ostale zatvorene. Epicentar potresa je bio na dubini od tri kilometra i nakon njega je uslijedio drugi potres magnitdue 3,2 na dubini od osam km, prema Državnom geofizičkom i vulkanološkom institutu (UINGV).

Pročitajte i ovo Potres na sjeveru Italije podrhtavanje tla Potres pogodio sjever Italije: "Osjetile su se lagane vibracije" Pozzuoli Život na vulkanu Tisuće potresa trese regiju u susjedstvu: ''Sve što možemo je vrlo pozorno pratiti što se događa''

>> Strašno razaranje kod Bologne: 7 poginulih, deseci zatrpanih

U Emiliji-Romagni koju je prije tjedan dana zadesio potres koji je usmrtio šest ljudi, a tisuće ljudi su raseljene, zemlja i dalje podrhtava. Dva dosta jaka potresa su zabilježena u nedjelju navečer magintuda 4 i 3,8 po Richteru i ukupno 11 slabijih potresa tijekom noći. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene