Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi poraz

Novi poraz ISIS-a: Potpuno su opkoljeni u svojem najvećem uporištu u Raki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borci Islamske države u petak su se našli u potpunom okruženju koalicijskih snaga u svojem najvećem uporištu u Raki u Siriji, što predstavlja novi poraz te radikalne džihadističke skupine koja gubi teritoriji u toj zemlji i Iraku dok joj se financije iscrpljuju.

Pripadnici ISIS-a u potpuno su opkoljeni u Raki, svom najvećem uporištu. Usprkos porazu, džihadisti su pokrenuli iznenadne protunapade u četvrtima koje su nedavno osvojile Sirijske demokratske snage, po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"

Nakon višemjesečnog opkoljavanja, kurdsko-arapski savez presjekao je u četvrtak posljednji izlaz koji bi džihadistima omogućio da pobjegnu iz tog grada na sjeveru Sirije.

Do objave dolazi točno tri godine nakon što je IS proglasio "islamistički kalifat" na teritoriju koji su njegovi borci osvojili u Siriji i susjednom Iraku.

Prema nekim procjenama, IS je u Siriji od tada izgubio 60 posto teritorija i 80 posto prihoda. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene