Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova nada

Novi lijek: Preokret u borbi s glavoboljama?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi lijek koji je ciljano stvoren da liječi migrenu mogao bi donijeti preokret u liječenju tog stanja, piše britanski Daliy Mail.

Nove injekcije daju nadu stotinama tisuća ljudi koji pate od kroničnih migrena, jedne od najtežih oblika glavobolja. Migrenski napad uzrokuju tzv. CGRP peptidi koji izazivaju bol, mučninu i povraćanje kod migrene, a novi lijek, također bjelančevina, djeluje tako da se veže uz te peptide i 'pomete ih'.

Pročitajte i ovo Personalizirano liječenje - 2 Bolji ishodi liječenja Dobre vijesti za onkološke pacijente! Personalizirano liječenje tumora od sada i u Hrvatskoj Ilustracija Otežava život Ova bolest pogađa svaku 10. osobu u Hrvatskoj: Često nije dijagnosticirana, pacijenti se bore s predrasudama

Tijekom istraživanja na 172 pacijenta znanstvenici su utvrdili da je postigao "značajno smanjenje" broja sati i dana provedenih u glavobolji.

Pretrpite ovo i tijelo će vam biti zahvalno!

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji do četiri posto odraslih ima glavobolje 15 ili više dana mjesečno.

CGRP se stvara u migreni i izaziva oticanje oko krvnih žila u blizini trigeminalnog živca. To dovodi do izrazito bolne glavobolje ponekad s poremećajima vida ili vrtoglavicom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene