Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat na ulicama

Novi krvavi sukobi u Egiptu, najmanje 50 smrtno stradalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U žestokim sukobima pristalica svrgnutog predsjednika Egipta Mohameda Mursija i snaga sigurnosti, na ulicama Kaira i drugih gradova ubijeno je najmanje 50 osoba.

Najmanje 50 osoba smrtno je stradalo u nedjelju u Egiptu u sukobima policije i prosvjednika, pristaša predsjednika Mohameda Mursija, povodom 40. obljetnice izraelsko-arapskog rata iz 1973.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro odluka Muslimansko bratstvo pred ukidanjem? Slika nije dostupna Gostovao u Dnevniku Nove TV Cvrtila: Malo je čudno da je kemijski napad u Siriji izveden baš sada

>> Opet kaos u Egiptu: Kairom odjekuju eksplozije i pucnjava

Nijedan policajac nije poginuo, rekao je dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova. Radi se o najvećem broju poginulih od tjedna krvave represije koja je počela 14. kolovoza kada su vojnici i policajci silom rastjerali okupljanja Mursijevih pristaša u Kairu. Tada su ubijene stotine islamističkih prosvjednika.

Vojska je rasporedila više oklopnih vozila nego je uobičajeno u nedjelju u Kairu.

Istodobno, protivnici Mursija zatražili su od Egipćana da masovno izađu na ulice da podupru vojsku i vlast, što je dalo naslutiti novo nasilje. U petak su već smrtno stradala najmanje četiri civila u sukobima pristaša i protivnika Mursija u Kairu.

U nedjelju je ubijeno najmanje 45 osoba u Kairu te još pet u različitim gradovima južno od glavnog grada, kazao je Ahmed al-Ansari, visoki dužnosnik ministarstva zdravstva ne navodeći tko je poginuo niti u kojim okolnostima. Po njemu, još je 268 osoba ozlijeđeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene