Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi u Ateni

Novi incidenti u Pireju između poljoprivrednika i policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tisuću poljoprivrednika s Krete i grčki policajci sukobili su se, drugi dan zaredom, u atenskoj luci Pireju, priopćeno je iz policijskog izvora.

Incidenti su počeli kad je poljoprivrednike, koji su se spremali izaći iz luke i na traktorima krenuti prema središtu Atene kako prosvjedovali protiv preniskih otkupnih cijena svojih proizvoda, opkolila policijska postrojba. Prosvjednici su počeli gađati kamenjem, a odgovor je stigao u obliku suzavca. 

Pročitajte i ovo Prosvjed u Poljskoj Prosvjed eskalirao VIDEO Poljoprivrednici se sukobili s policijom: Bacali kamenje i bengalke, nastupio potpuni kaos Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo"

Poljoprivrednici su u Pirej stigli u ponedjeljak trima brodovima i namjeravali su traktorima krenuti prema središtu Atene. Grčke su vlasti priopćile da Krećani mogu prosvjedovati u glavnom gradu, ali samo pješice.

U ponedjeljak je nekoliko osoba lakše ozlijeđeno, a četiri osobe su privedene kad su poljoprivrednici pokušali probiti policijsku zapreku. Grčki poljoprivrednici prosvjeduju diljem zemlje već 11 dana. Pritom su na nekoliko mjesta uzrokovali prometni kaos i blokirali neke granične prijelaze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene