Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi gradonačelnik Rima želi naoružati gradsku policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi gradonačelnik Rima Gianni Alemanno koji je ljevici 'preoteo' prijestolnicu temeljeći svoju predizbornu utrku na pitanju sigurnosti, rekao je da želi naoružati gradsku policiju.

Alemanno želi da se ponovo ispita mogućnost da gradska policija nosi oružje, što je prethodna gradska uprava odbijala.

Pročitajte i ovo Sara Duvnjak i Josipa Galić - 2 Humanitarni cilj Za popularnu utrku startnina više nema: "Dobre vijesti su da svi još uvijek mogu sudjelovati" Rupa na cesti duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila

Policajci će imati pravo odbiti nošenje oružja 'na temelju priziva savjesti', dodaje gradonačelnik koji danas preuzima dužnost. 

Ujedno kani 'zatražiti od policijske uprave i od ministarstva unutarnjih poslova da pokrenu postupak protjerivanja i udaljavanja stranaca koji su počinili kazneno djelo'.

Alemanno je potvrdio obećanje iz predizborne utrke da će protjerati 20.000 stranaca koji su imali problema s pravosuđem.

U drugom intervjuu za La Stampu rekao je da treba 'ukloniti siromašna predgrađa' iz talijanske prijestolnice kojih je, prema njegovoj ocjeni, 85. Rimljani se moraju 'uvjeriti da se stvari mijenjaju', istaknuo je.

Alemanno, član stranke Naroda sloboda (PDL) Silvija Berlusconija, stasao je kao političar u profašističkoj stranci MSI. Uspio je doći na dužnost rimskog gradonačelnika koja je 15 godina pripadala ljevici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene