Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolucija u zraku

Novi Boeing 787 stigao vlasniku, pogledajte kako izgleda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon par godina zakašnjenja, američki Boeing predao je ključeve prvog Dreamliner 787 jeta All Nippon Airwaysu.

Smatra se kako je nova linija zrakoplova povijesni pomak komercijalnih letova. ANA je dokumente o zaprimanju zrakoplova primila u nedjelju i danas se očekuje prvi let, a od studenog će zrakoplov biti u optjecaju u Japanu.

Novi Boeing 787 vrijedan je 200 milijuna dolara i  prvi je putnički zrakoplov napravljen od vlakana ugljika - snažne no ipak lagane high tech plastike, a ne kao dosad od aluminija. Inovacija je omogućila nekoliko promjena u dizajnu zrakoplova kao što su veći prozori s ugrađenim elektroničkim sjenilima, a na velikim visinama putnici ne bi trebali osjećati pritisak kao do sada.

Također, uspjeli su povećati vlažnost zraka u zrakoplovu što bi trebalo spriječiti sušenje grla i nosa te kašljanje. Zrakoplovi su tiši od prethodnih i trebaju 20 posto manje goriva od aluminijskih.

Zrakoplov je trebao prevoziti putnike još prije tri godine, no u Boeingu su se stalno susretali s nepredviđenim problemima s proizvodnjom i dizajnom. Svjetske kompanije su već naručile 800 komada zrakoplova koji je izravna konkurencija Airbusu A350.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene