Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na obje strane

Nove žrtve na istoku Ukrajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva ukrajinska vojnika i jedan proruski separatist ubijeni u su posljednja 24 sata na istoku Ukrajine gdje, usprkos primirju koje se uglavnom poštuje, povremeno izbiju izolirani incidenti, potvrdile su u srijedu obje strane.

Prema riječima glasnogovornika ukrajinske vojske Andrija Lisenka, u posljednja 24 sata poginula su dvojica vojnika, dok je četvero ranjeno. Proruske separatiste je optužio da koriste teško naoružanje, posebice minobacače. Lisenko je također kazao da je u pobunjeničko područje Luhanska iz Rusije ušao konvoj od deset tenkova.

Pročitajte i ovo Kremlj Najavljen oštar odgovor Kremlj poslao ozbiljnu prijetnju Zapadu: "Zbog glupe odluke pouzdanost nestaje preko noći" 38. obljetnica nuklearne katastrofe u Černobilu Prošlo je 38 godina Obljetnica velike katastrofe: Može li se Černobil dogoditi opet?

Kijev opetovano tvrdi da Rusija i dalje pobunjenike opskrbljuje oružjem, što Moskva odlučno niječe.

Godina dana krvavog sukoba na istoku Ukrajine: Više od 6000 mrtvih i primirje na krhkim nogama

S pobunjeničke strane, separatistička novinska agencija DNA je izvijestila da je u najnovijem incidentu poginuo jedan njihov borac, dok je troje ranjeno. Također je, pozivajući se na njihovo "ministarstvo" obrane, prenijela da je ukrajinska vojska u posljednja 24 sata u 45 navrata djelovala na položaje separatista, koristeći "tenkovske granate, minobacače i lako oružje". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene