Obavijesti Video Pretražite Navigacija
500 spašenih

Nove žrtve bijega od rata i gladi: Utopilo se 12 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupno 393 izbjeglice spašene su u četiri različite operacije u kojima je sudjelovao brod Dattillo u četvrtak.

Dvanaest je izbjeglica izgubilo život u četvrtak kad je gumeni brod kojim su se vozili potonuo pred libijskom obalom, objavila je talijanska obalna straža, dodajući kako je u nekoliko akcija od utapanja spašeno oko 500 ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Havarija broda s izbjeglicama na Sredozemlju - 2 Stradavanje izbjeglica Nova tragedija na Sredozemlju: Strahuje se da je više od 100 ljudi poginulo u havariji broda, među njima je i dosta djece

Tijela žrtava pronašao je u moru brod obalne straže Dattilo oko 40 nautičkih milja sjeverno od libijske obale, rekao je glasnogovornik garde. Brod je spasio 106 osoba s gumenog broda koji je bio napola potopljen.

Broj sirijskih izbjeglica premašio četiri milijuna

Ukupno 393 izbjeglice spašene su u četiri različite operacije u kojima je sudjelovao brod Dattillo u četvrtak, a još 106 izbjeglica spasile su dvije fregate obalne straže u blizini Lampeduse.

Nije poznata nacionalnost stradalih ni spašenih.

Desetci tisuća izbjeglica koji bježe od rata i gladi iz Afrike i s Bliskog istoka ove su godine prešle Sredozemlje i dospjele u Italiju i Grčku. Najveći broj njih na put preko mora krenuo je iz Libije. Procjenjuje se da ih se utopilo više od dvije tisuće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene