Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vršenje pritiska

SAD pojačale sankcije Rusiji: 'Kršite međunarodno pravo i potičete rat u Ukrajini'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured za nadzor stranih sredstava američkoga ministarstva finacija (OFAC) uveo je mjere protiv osam privatnih i pravnih osoba koje pružaju potporu Genadiju Timčenku.

Sjedinjene Države uvele su u četvrtak nove sankcije Rusiji i na popis onih koji su kažnjeni zbog ruskih postupaka u Ukrajini dodale suradnike ruskog milijardera i trgovca plinom, upravu krimske luke i nekadašnje ukrajinske dužnosnike.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Vladimir Putin Kad nema ljubavi Udarili Putina gdje ga najviše boli i narušili dobre odnose: "Ne žele riskirati, mogu izgubiti puno više od Rusije"

Ured za nadzor stranih sredstava američkoga ministarstva finacija (OFAC) uveo je mjere protiv osam privatnih i pravnih osoba koje pružaju potporu Genadiju Timčenku, utjecajnom trgovcu plinom koji je već pod sankcijama.

Meta sankcija su i dvije pravne osobe koje surađuju s Borisom Rotenbergom, ruskim poslovnim čovjekom i suradnikom predsjednika Vladimira Putina.

EU 'zalijepila' još 6 mjeseci sankcija Rusiji, Moskva negoduje

Mjerama je cilj prisiliti Rusiju da se pridržava obveza na koje je pristala u Minsku i kojima je svrha zaustaviti sukob ukrajinskih snaga i proruskih separatista na istoku Ukrajine.

"Današnji postupci naglašavaju našu odlučnost da održimo pritisak na Rusiju zbog kršenja međunarodnog prava i zbog poticanja sukoba na istoku Ukrajine", kaže se u priopćenju vršitelja dužnosti OFAC-a Johna Smitha.

Sjedinjene Države uvele su sankcije i četvorici ukrajinskih dužnosnika i njihovim bliskim suradnicima povezanima s nekadašnjim ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem koji je lani svrgnut višemjesečnim uličnim prosvjedima i zatim pobjegao u Rusiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene