Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najgori takav slučaj u SAD-u

Nove optužnice protiv još sedmero za propast hrvatske kreditne zadruge Sv. Pavla u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam novih osoba optuženo je za prijevaru u slučaju propasti Hrvatske federalne kreditne zadruge Sv. Pavla u SAD-u, čija je likvidacija značila gubitak 170 milijuna američkih dolara, izvijestilo je američko ministarstvo pravosuđa, a prenosi Bloomberg.

Propast te kreditne zadruge u travnju prošle godine, okarakteriziran je kao jedna od najgorih u povijesti za američki Osiguravajući fond nacionalno kreditne zadruge (National Credit Union Share Insurance Fund), ističe američko ministarstvo pravosuđa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koronalutrija Ne biste se cijepili? Ni za milijun dolara? Nakon ovakve ponude i skeptici će razmisliti dvaput Slika nije dostupna O izborima iz prve ruke Američki odvjetnik hrvatskih korijena za DNEVNIK.hr: "Trump će sigurno pokušati osporiti rezultat"

U optužnici se navodi kako je Anthony Raguz, bivši šef kreditne zadruge Sv. Pavla, od 2000. do 2010. godine izdao više tisuća lažnih kredita za više od 300 vlasnika računa, a vrijednost tih kredita je iznosila više od 70 milijuna dolara. Svi optuženi se uglavnom terete za prijevare, davanje mita i pranje novca.

Među ostalim optuženima su i Qerim Ahmetaj, Zoge Ahmetaj, Ilir Marku, Vaso Shani i Alban Sulkaj, piše Credit Union Times. Raguz je uglavnom primao mito kako bi odobravao kredite bez pokrića, kao primjerice Arbenu Aliju, kojem je odobrio kredit na 4,5 milijuna dolara za 100.000 dolara mita.

Još u ožujku ove godine je za propast kreditno-štedne zadruge Sv. Pavla već optuženo devet osoba, a slučaj se novim optužnicama dodatno proširio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene