Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Velikoj Britaniji

Panika zbog velikog porasta broja zaraženih koronom: U bolnice se vraća nošenje maski

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Velika Britanija ponovno uvodi obavezno nošenje maski i to u bolnicama, nakon povećanog broja zaraženih koronavirusom. Zaraženo je najviše Britanaca od početka travnja.

Bolnice u Velikoj Britaniji mole pacijente da ponovno nose maske za lice zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom. Virolozi očekuju da će broj slučajeva dodatno porasti tijekom jeseni i zime jer se visoko prenosiva varijanta Pirola nastavlja širiti.

Pročitajte i ovo U požaru kluba u Španjolskoj poginulo najmanje 13 osoba Poginulo 13 osoba Novi detalji tragedije u ŠpanjoIskoj: Izgorjele diskoteke nisu imale dozvolu za rad

Oko 1,2 milijuna Britanaca zaraženo je virusom u tjednu do 10. rujna, prema podacima iz studije ZOE Covid. Brojka je najveća zabilježena od početka travnja, prenosi Daily Mail

Ravnatelji bolnica su izvijestili da je zabilježen skok u broju pacijenata zaraženih koronom.

Pročitajte i ovo Albanski premijer Edi Rama i hrvatski premijer Andrej Plenković "Od zločinaca rada heroje" Plenković i Rama pozvali na mjere protiv Srbije: "Potezi na Kosovu ne mogu ostati bez odgovora"

Izostanci među osobljem zbog koronavirusa također su u porastu.

Zračna luka Gatwick prošlog je tjedna morala ukinuti desetke letova zbog bolesti osoblja, dok se srednja škola u Rutlandu vratila na online nastavu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene