Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Separatističko područje

Nove borbe na istoku Ukrajine: 'Uništili smo pobunjeničku barikadu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska vlada objavila je da su njezine snage zauzele dijelove separatističkih područja u istočnoj regiji Donjeck.

Ukrajinske postrojbe su u noćnom napadu uništile pobunjeničku barikadu južno od Slavjanska, rekao je u parlamentu prijelazni predsjednik Oleksandar Turčinov.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Slika nije dostupna Novi pregovori u Parizu Ukrajinski separatisti kažu da povlače oružje

Dodao je da vojnici sada kontroliraju krug od pet kilometara oko televizijskog tornja južno od grada koji emitira ukrajinske kanale. Toranj su ranije držali separatisti i puštali samo signal ruskih televizijskih mreža.

Ukrajinsko ministarstvo obrane istodobno je objavilo da su njegove snage uništile skrovište pobunjenika u šumi kod Kramatorska i uhitile trojicu 'terorista'.

OPAKA ZASJEDA Proruski separatisti ubili 6 ukrajinskih vojnika!

Sedam osoba, uključujući šestoricu vojnika, ubijeno je u utorak u tome području kada su ustanici postavili zasjedu padobranicima. Separatisti su u srijedu objavili da su ubili još osam vojnika, ali se to nije moglo potvrditi.

Do najnovijih borbi došlo je dan nakon održavanja okruglog stola u Kijevu koji bi trebao smiriti krizu. No, na njemu nisu sudjelovali pobunjenici koji traže da vlada najprije povuče svoje snage.

Zapovjednik ustanika Sergej Zdriljuk dao je kasno u srijedu ultimatum vladi da povuče vojnike i ukloni kontrolne točke. 'U suprotnom, sve ćemo uništiti i spaliti', rekao je Zdriljuk ruskoj novinskoj agenciji RIA. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene