Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radišni Curiosity

Nova razglednica s Marsa - tako sličan i tako negostoljubiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novopridošli rover na Marsu, Curiosity, poslao je novu razglednicu s Crvenog planeta i dao naslutiti što će biti njegov predmet istraživanja.

Fotografija prikazuje podnožje planine Sharp, koju će Curiosity istraživati. Curiosity je zapravo snimio puno veću fotografiju, no NASA je objavila samo njezin dio, a taj dio se može vidjeti na fotografiji koju prenosimo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što to tamo leti? NLO nad Deželom: Kontrola leta otkrila što su pokazali radari na mjestu gdje se pojavila misteriozna svjetlost Slika nije dostupna Misteriozni predmeti NLO-i na snimkama s Marsa?!

>> VIDEO Snimke NLO-a na Marsu koje je snimio Curiosity!

NASA-u zanimaju izloženi slojevi tla, vidljivi na stijenama, za koje u američkoj svemirskoj agenciji tvrde kako izgleda da imaju slojeve gline i drugih hidriranih minerala. Sve to zajedno sugerira dramatične promijene tijekom povijesti u krateru Gale, gdje je sletio rover Curiosity.

Znanstvenici predviđaju kako će Curiosity do zanimljivih formacija u stijenama stići tek kroz godinu dana, jer treba prevaliti desetak kilometara područja koje interesira NASA-u.

Fotografija je prikazana u bojama koje odražavaju svjetlosne uvijete kao da je promatrač na Zemlji pa se detalji puno bolje mogu vidjeti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene