Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili packu i od SAD-a

Nova provokacija iz Srbije: Vulin Gotovinu strpao u isti koš sa čovjekom koji je osuđen za etničko čišćenje na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski političari ponovno su u svoje svađe uvukli Hrvatsku. Ministar Aleksandar Vulin, poznat kao jastreb Aleksandra Vučića, strpao je ratnog zločinca Vladimira Lazarevića u isti koš s Antom Gotovinom.

Vulin se zbog hvalospjeva na Lazarevićev račun našao u prepucavanju s američkim veleposlanikom u Srbiji. Aleksandar Vučić za sada se drži po strani.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Aleksandar Vulin prošlog se vikenda našao u društvu Vladimira Lazarevića. Riječ je o čovjeku pravomoćno osuđenom na sudu u Haagu zbog etničkog čišćenja Albanaca na Kosovu 1999. "General Lazarević, pa i svi oni koji više nisu sa nama i koji su negde daleko, imaju razloga da budu označeni i prepoznati kao najbolji među najboljima, kao najhrabriji među najhrabrijima", kaže Vulin.

Zbog tih riječi, američki veleposlanik u Beogradu prije nekoliko je dana na Twitteru prozvao Vulina. "Nažalost, mjeseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD-u mogu biti pokvareni jednom izjavom", poručio je Kyle Scott, veleposlanik SAD-a u Srbiji.

Vulin mu nije ostao dužan pa se zapitao kako veleposlaniku ne smeta to što je haški optuženik Gotovina savjetnik u hrvatskoj vladi. No, zaboravio je da je Gotovina još prije 5 godina pravomoćno oslobođen te da nije savjetnik u vladi, već član vijeća za domovinsku sigurnost hrvatske predsjednice. Ulje na vatru dolio je i srbijanski šef diplomacije.

"Lazarević je odslužio kaznu. Haradinaj je predsjednik vlade koji će tek da odsluži kaznu, a da ne govorim o tome da se Gotovina sprema da bude predsjednik Hrvatske", kaže Ivica Dačić.

Reakcije na ove izjave stižu iz hrvatskog sabora. "Tome treba reći dosta. Mi znamo tko je general Gotovina, znamo koji je njegov doprinos obrani Hrvatske i nitko nas iz Beograda ne može u tome pokolebati", kaže SDP-ov saborski zastupnik Joško Klisović.

"To je jedna fiksiranost na Hrvatsku i ponavljam, Srbija neka se okrene sebi, neka radi na sebi, neka razvija svoje društvo", dodaje HDZ-ov saborski zastupnik Miro Kovač.

Inače, Vulin je na skupu s Lazarevićem ponovio i tezu o građanskom ratu na području bivše Jugoslavije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene