Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija policije

NOVA PRAVILA NA RADOST MNOGIH Dozvoljen uzgoj i konzumacija marihuane, no postoji ALI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 1. srpnja stanovnicima Oregona dopušteno je posjedovanje ograničene količine marihuane ukoliko su stariji od 21. godinu.

Uživatelji marihuane koji planiraju put s jedne na drugu stranu Oregona, više ne moraju strahovati od kršenja zakona. Savezna država na pacifičkom sjeverozapadu, Oregon, donijela je novi zakon prema kojem je doputeno unošenje marihane u zrakoplove na domaćim letovima, dakle unutar države Oregon, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Zrakoplov Southwest Airlines Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!"

Od 1. srpnja stanovnicima Oregona dopušteno je posjedovanje ograničene količine marihuane ukoliko su stariji od 21. godinu. Točnije, sa sobom u svakom trenutku mogu imati 22 grama marihuane, to uključuje i njihove domove, a zakon dozvoljava i uzgoj marihuane.

POLICIJSKA AKCIJA U SPLITU Bježeći su drogu vrijednu 180 000 kuna izbacivali iz BMW-a

Svako domaćinstvo smije imati zasađeno do četiti sadnice marihuane koje moraju biti skrivene od očiju javnosti i smiju se upotrebljavati samo za osobnu korist. No iako sa sobom mogu nositi 22 grama marihuane, pušenje iste je na javnim mjestima strogo zabranjeno.

Ono što je novost je da od sada s nekoliko grama marihuane u džepu, stanovnici Oregona, mogu se ukrcati na zrakoplove koji lete unutar granica savezne države bez sankcija.

No to ne znači manje kontrole prilikom ukrcavanja na letove, vlasti ovim potezom žele saznati koliko njihovih građana koristi ovu drogu i u kojoj mjeri. Svi koji posjeduju marihuanu, a žele se ukrcati ne neki od letova bit će pomno ispitani i dobiti još jednu, možda prvu, točku u policijskom dosjeu. Protiv njih neće biti podignute nikakve kaznene prijave, no iz policije smatraju kako će ovakva saznanja dobro doći u otkrivanju ilegalnih preprodaja droge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene