Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naftna mrlja duga 160 kilometara

Nova katastrofa u Meksičkom zaljevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Meksičkom zaljevu se pojavila nova naftna mrlja.

Katastrofa u Meksičkom zaljevu nastavlja se novom naftnom mrljom koja je prijavljena 48 kilometara od obale Louisiane. Mrlja je dugačka 160 kilometara. Na terenu je američka obalna straža koja provodi istragu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naknada štete SAD tuže britansku tvrtku zbog naftne mrlje Slika nije dostupna Pitaju se znanstvenici Gdje je završila nafta iz Meksičkog zaljeva?

>> Stanovnici Meksičkog zaljeva još uvijek osjećaju posljedice

>> 'Dno Meksičkog zaljeva sada je samo groblje'

>> VIDEO: Nakon 100 dana curenja nafte zagađeno 950 km obale

>> Naftna mrlja u SAD-u: Proglašeno izvanredno stanje

Mrlju je u petak primijetio pilot iz helikoptera, piše examiner.com. Naftnu mrlju potvrdilo je i nekoliko brodskih kapetana koji su rekli da je mrlja svježa zbog mirisa i jer uzrokuje iritaciju očiju. Sumnja se da je izlivena nafta došla s platforme 'Matterhorn Seastar', koja se nalazi 30-ak kilometara sjeverno od platforme Deepwater Horizon.

Podsjetimo, u travnju prošle godine je u Meksički zaljev iscurilo na tisuće galona nafte iz platforme British Petroleuma Deepwater Horizon. Platforma je eksplodirala, a poginulo je 11 radnika. Okolno područje još uvijek se nije oporavilo od štete, a slojevi nafte u moru i na obali se još uvijek čiste.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene