Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u zoru

Nova eksplozija na ruskim prugama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispod lokomotive tehničkog vlaka u blizini željezničke stanice kod Petrograda detonirana je eksplozivna naprava, pri čemu je lakše ozlijeđen jedan tehničar.

'To smatramo terorističkim napadom i to je glavna teorija', prenosi agencija Interfax riječi Anatolija Kvašnjina, šefa regionalnog istražnog odjela za transportne sustave. Za sada nema osumnjičenih niti je itko preuzeo odgovornost za napad.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Ruski savezni Istražni ured je objavio da je bomba imala snagu od oko 200 grama TNT-a, te da je iza eksplozije ostao krater promjera jednog metra na pruzi, dok lokomotiva nije oštećena.

Eksplozija je odjeknula u zoru, u blizini Baltičke stanice kod Petrograda, ispod vlaka koji se kretao u smjeru Bjelorusije, objavila je ruska državna željeznica. U priopćenju dodaju da je strojovođa pretrpio lakšu ozljedu noge.

Promet je na tom dijelu pruge obustavljen, a policijska istraga se nastavlja.

U studenom prošle godine eksplodirala je bomba na pruzi između dva najveća ruska grada. Odgovornost za napad na Nevski Express preuzeli su islamski militanti iz ruskog dijela sjevernog Kavkaza, koji su pozvali na nove sabotaže. Od tada nije zabilježen nijedan slični napad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene