Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan više od milijun eura

Nova 'dosjetka' iz Kolumbije: Kokain u ružama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teret s 20.000 ruža iz Kolumbije namijenjen Nizozemskoj skrivao je osam kilograma kokaina, otkrivenih u nedjelju u zračnoj luci Amsterdam-Schiphol, objavilo je nizozemsko tužiteljstvo.

'Kokain je bio skriven u duguljastim kartonskim kutijama ispunjenim ružama', izjavio je glasnogovornik tužiteljstva Wim de Bruin, koji vrijednost procjenjuje na više od milijun eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga ide dalje VIDEO Uhićen Otrov, jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca: Imao slovenske dokumente. Radio za srpskog Escobara? Zapljena kokaina - 5 Kriminalističko istraživanje FOTO Skrivao kokain u bačvama: Policija objavila kako su u više navrata pronašli ukupno 120 kilograma droge

Upozoreni od kolumbijskih kolega, nizozemski policajci i carinici izvršili su pretragu tereta s ružama iz Bogote po dolasku u zračnu luku. Droga je bila razmještena u celofanske vrećice od po 20 grama. Svaka od 200 kartonskih kutija sadržavala je po dvije vrećice, skrivene na oba kraja kutije.

Privedena su tri sumnjivca među kojima uvoznik ruža u dobi od 41 godine iz Leiderdorpa, a dvojica su smještena u pritvor. Prilikom pretrage, policija je zaplijenila 65.300 eura kao i računala i dokumente.

Kutije s ružama iz prijašnje isporuke koja je sadržavala približno kilogram kokaina, zaplijenjene su u jednoj garaži u Leiderdorpu. U Kolumbiji se provodi istraga kako bi se pokušalo utvrditi podrijetlo droge, istaknuo je glasnogovornik tužiteljstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene