Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višak zatvorenika

Norveška unajmljuje nizozemske zatvore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveška namjerava unajmiti zatvorski prostor od Nizozemske, budući je broj osuđenika koji čekaju smještaj u zatvorskim ćelijama u Norveškoj u porastu, a obnovom norveških zatvora smanjit će se njihov kapacitet, objavilo je u ponedjeljak norveško ministarstvo pravosuđa.

'U ovom trenutku imamo 1.300 osuđenih na zatvorske kazne i velika je potražnja za zatvorskim prostorom', navodi se u priopćenju norveškog ministarstva pravosuđa. 'Nizozemska je već iznajmila zatvorske kapacitete Belgiji na više godina', pojašnjavaju Norvežani svoju namjeru.

Pročitajte i ovo Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

Norveški su zatvori poznati po relativno humanom odnosu naspram zatvorenicima, a nenasilne zatvorenike često se drži u zatvorima otvorenog tipa gdje imaju slobodu kretanja, mogu dobiti posao, na raspolaganju su im kapaciteti za rekreaciju i usredotočeni su na rehabilitaciju.

Strašna tajna: Tijela novorođenčadi bila su skrivena 18 mjeseci

Unajmljivanje nekoliko stotina zatvorskih mjesta Norveškoj bi omogućio smanjenje gužvi u zatvorima i održanje standarda. Troškovi obnove norveških zatvora, koja je u tijeku, kreću se preračunato oko četiri milijarde kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene