Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubio im se svaki trag

Otac proživljava noćnu moru - Supruga otela djecu i pobjegla džihadistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neimenovana majka (32) iz Nizozemske, čečenskog porijekla, otela je svoje dvoje djece iz kuće u Maastrichtu u Nizozemskoj te otišla u pakleno leglo Islamske države u Siriji - Rakku. Otac djece i suprug već mjesecima pokušava doznati što mu je s djecom.

Suprug žene koja je otela njihovu djecu i odlučila se pridružiti džihadistima u Siriji, još je od ranije sumnjao u njezine namjere i prijavio je policiji ujesen 2014. godine. No, ona je policiju uspjela uvjeriti da nema nikakvu namjeru otputovati u Siriju.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Geert Wilders Protivi se pomoći Nizozemski Donald Trump poručio: "Mi smo europske budale jer smo primili najviše ukrajinskih izbjeglica"

Ubrzo nakon saslušanja u policiji, pobjegla je iz Nizozemske i objavila status na Facebooku kako se nalazi u Rakki u Siriji. Od tada joj se gubi svaki trag.

Očajnički poziv iz Iraka: 'Trebamo zračne udare od bilo koga tko nam može pomoći'

Otac dvoje otete djece, 7-godišnjeg dječaka i 8-godišnje djevojčice, rekao je da su odvedena bez njegovog pristanka. Njegova supruga ima još dvoje djece, za koju se vjeruje da se nalaze kod rodbine, a koju je majka predala rođacima prije nego li je pobjegla za Siriju, prenosi Daily Mail.

Iz Nizozemske je pobjegla prošlog listopada, a istog je mjeseca stigla i u Rakku. Nizozemske vlasti ističu kako ne mogu ni na koji način utvrditi jesu li majka i dvoje djece još uvijek dobro ili ne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene