Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koliko je često?

Noćna mora: Evo koliko se često pacijenti bude tijekom operacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik dio pacijenata koji ide na operaciju strahuje od toga da će se tijekom nje probuditi, a studija je pokazala koliko se to često i događa.

Jedan od 500 pacijenata probudi se tijekom operacije i svjesno je nekih njezinih dijelova, čak i dok su pod anestezijom, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac u Turskoj Britanija na nogama zbog smrti djevojke u Beogradu, oglasila se i vlada: "Upozoravali smo" Slika nije dostupna Njihova dijagnoza nije prioritetna Traže određenog liječnika: Pacijenti na "listama želja" spremni su operaciju čekati i godinama

>> VIDEO URNEBESNO buđenje nakon anestezije!

Takvo stanje budnosti naziva se i 'trećim stanjem svijesti' i tijekom njega pojedinci su donekle svjesni onoga što se oko njih događa, ali ne osjećaju bol.

Statistike koje je objavilo britansko udruženje anesteziologa pokazuje da je tek jedan na 15.000 pacijenata svom liječniku reklo da se sjeća nekih dijelova operacije kojoj su bili podvrgnuti pod općom anestezijom. Ali, jedan na 500 pacijenata kaže da se 'kroz maglu' sjeća da se nešto događa tijekom operacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene