Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Židovka i Arap

FOTO Vjenčanje koje su čuvali specijalci: Sudbonosno 'da' unatoč prijetnjama smrću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maral Malkae i i Mahmud Mansour na svojoj strani nisu imali čak ni mladenkinog oca. Stotine ljudi uzvikivale su 'smrt Arapima' i prosvjedovale zbog njihove ljubavi.

Maral Malka, 23-godišnja Židovka, i Mahmud Mansour, 26-godišnji Arap odlučili su se vjenčati u predgrađu Tel Aviva, unatoč prijetnjama smrću i stotinama prosvjednika koji su bili protiv njihovog braka, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku

Izraelska policija blokirala je više od 200 izraelskih pripadnika krajnje desnice koji su uzvikivali 'smrt Arapima'. Nekoliko desetaka policajaca, među kojima su bili i pripadnici elitnih postrojbi, formirali su ljudski lanac kako bi držali prosvjednike dalje od mjesta održavanja vjenčanja. Četiri prosvjednika su uhićena.

Odvjetnik para bezuspješno je pokušao dobiti sudski nalog za zabranu održavanja prosvjeda, međutim uspio je postići samo da se prosvjednici ne smiju približavati manje od 200 metara od svadbene dvorane.

Otkrio tajne najortodoksnije i najtajnovitije zajednice na svijetu

Prosvjede je organizirala skupina pod nazivom Lehava čiji su pripadnici i ranije maltretirali židovsko-arapske parove. Kao razlog protivljenja braku isticali su religijske razloge. No, rijetko su prosvjedovali na mjestu vjenčanja. Oni su Maral, židovku koja je prešla na islam, prozvali izdajicom židovske države.

S druge strane, okupilo se i nekoliko desetaka Izraelaca koji su držali cvijeće, balone i transparent na kojem je pisalo 'Ljubav sve pobjeđuje'.

Nezadovoljan vjenčanjem bio je i otac mladenke koji je svadbu opisao kao vrlo tužan događaj. Izrazio je ljutnju jer je njegova kći prešla na islam, a govoreći o zetu poručio je da je njegov problem s njim to što je Arap.

Prosvjed zbog vjenčanja samo je dodatno istaknuo napetosti između židovskih i arapskih građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene