Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Selu prijeti istraga

NA MAŠKARAMA Nacistički 'tenk' s natpisom 'zaštita od azilanata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti gornje Bavarske istražuju incident na jednoj karnevalskoj paradi, koji je obilježila pojava imrpoviziranog nacističkog tenka Tiger, na kojem je napisano "zaštita od azilanata".

Mnogi mještani Faschinga u Bavarskoj u nevjerici su promatrali fašničku paradu, kad se u njoj pojavio imrpovizirani nacistički tenk Tiger, s porukom koja glasi "zaštita od azilanata", prenosi The Local.

Pročitajte i ovo Njemački kancelar Olaf Scholz "Učiti iz prošlosti" Scholz reagirao na planove ekstremnih desničara o protjerivanju stranaca: "Moramo zbiti redove" Bibby Stockholm Nehumani uvjeti Punih 12 sati Albanac je sjedio mrtav u brodu koji zovu plutajući zatvor: Cimer je neumorno tražio zaštitare da razvale vrata, nije mu bilo spasa

Lokalci su taj "tenk" napravili tako da su njegovu šasiju izradili od kartona i sve to montirali na automobil te se provozali povorkom u mjestu Steinkirchen bei Pfaffenhofen. Tenk ima naravno i poznati crni nacistički križ.

Organizatori povorke su nakon incidenta dobili lavinu kritika javnosti, ali su ustrajali na tom da u povorci nije bilo ekstremno desničarskih tendencija te da su i neki od izbjeglica bili u organizaciji karnevalske povorke.

Loikalna policija nije intervenirala, jer nisu htjeli ograničavati artističku slobodu u karnevalskoj povorci. Fotografije koje je policija napravila proslijeđene su državnom tužiteljstvu koje će ih razmotriti i odlučiti što i kako dalje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene