Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ističe da joj je žao

Objavljen video uhićenja njemačke tinejdžerice koja se pridružila ISIS-u , prijeti joj pogubljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Wenzel je ranjena u bedro, a ima još jednu ozljedu na desnome koljenu za koju je rekla da je nastala prilikom napada iz helikoptera.

Linda Wenzel, njemačka školarka (16) koja je 1. srpnja prošle godine pobjegla iz Pulsnitza pored Dresdena i pridružila se ISIS-u, mogla bi biti pogubljena, javljaju svjetski mediji.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

Wenzel se trenutačno nalazi u vojnoj bolnici u Bagdadu, a zarobljena je nedavno nakon što su iračke snage ušle u Mosul i iz grada istjerale pripadnike Islamske države.

Na internetu se upravo pojavila snimka trenutka kada je pala u ruke protivničkoj vojsci, a njemački su mediji u međuvremenu uspjeli doći do njezine izjave i prenijeli kako se nada da će je ipak pustiti kući.

"Samo želim otići odavde. Želim se maknuti od rata, oružja, od ove buke. Želim ići kući svojoj obitelji", kazala im je i navodno dodala da joj je žao što se priključila Islamskoj državi.

Wenzel je ranjena u bedro, a ima još jednu ozljedu na desnome koljenu za koju je rekla da je nastala kada su napadnuti iz helikoptera.

Uz nju su iračke snage zarobile još dvadesetak žena, među njima i pripadnice ISIS-a iz Rusije, Turske, Libije, Kanade i Sirije.

"Postoji više mogućnosti, jedna je da će kao stranac i i kao maloljetna osoba koja se vodi kao nestala biti protjerana u Njemačku", rekao je javni tužitelj Lorenz Haase iz Dresdena i dodao da Njemačka nije uputila nalog za uhićenjem i ne može tražiti izručenje.

Za Wenzel bi to bile odlične vijesti jer, ako se iračke vlasti ipak odluče za suđenje, prijeti joj smrtna kazna ili, u boljem slučaju, dugogodišnji boravak u tamnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene