Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Granice spolnih odnosa

Žele dozvoliti incest među odraslima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačko etičko vijeće, tijelo koje je imenovala savezna vlada, pozvalo je u srijedu na ukidanje zakonske zabrane incesta među odraslim braćom i sestrama.

Kazneno pravosuđe nije prikladno sredstvo "zaštite društvenih tabua", smatra vijeće sa sjedištem u Berlinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija čeka se obdukcija Stravično otkriće: U podrumu pronašli tri mrtve bebe, otac i starija kći (20) optuženi za incest, mlađa je silovana - "Obrijao joj je glavu..." Ilustracija Francuska pokrenula kampanju Vlada prvi put progovorila o jednoj od najvećih tabu tema: ''Važno je da se kaže - incest postoji, to je javni problem, a ne privatni''

Prijedlog vijeća, koje ima savjetodavnu ulogu u vladi i parlamentu, Njemačku bi stavilo uz bok s nekim drugim europskim državama poput Belgije, Nizozemske, Španjolske, Portugala i Luksemburga.

Zaljubili se, dobili dijete, a onda otkrili da su BRAT I SESTRA

Vijeće, koje je imenovala savezna vlada zajedno sa zastupnicima u parlamentu, broji 26 članova i savjetuje političare u etičkim pitanjima koji se tiču društvenih, znanstvenih, zdravstvenih i pravnih pitanja.

U dokumentu objavljenom u srijedu, vijeće je pozvalo njemačke parlamentarce da ukinu odredbu o incestu u kaznenom pravu, tvrdeći da "nije posao (kaznenog prava) nametati moralna mjerila ni postavljati granice spolnih odnosa između zrelih građana". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene