Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ali tek kad ih operu

Njemačkim neonacistima podvalili 'trojanske' majice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posjetitelji nacionalističkog, desničarskog koncerta u Njemačkoj ostali su nemalo iznenađeni otkrivši da podijeljene im majice sadrže protudesničarske poruke koje se mogu vidjeti tek kada se majice operu.

Na majici se najprije vidi otiskan slogan 'tvrdi pobunjenici' te mrtvačka lubanja i nacionalistička zastava. No, kada se opere, slogan se mijenja u poruku skupine za pomoć desničarskim ekstremistima koji bi se odvojili od nacističke scene.

'Ako može tvoja majica, možeš i ti - pomoći ćemo ti da se riješiš desničarskog ekstremizma', piše u poruci. Oko 250 posjetitelja koncerta 'Rock za Njemačku' u Geri dobilo je majice od organizatora, a osigurala ih je skupina EXIT koja pomaže ljudima da se riješe radikalnog desnog ekstremizma.

Organizator festivala Gordon Richter iz desničarske stranke NPD rekao je da trik nije vrijedan uloženog novca. 'Patetično je da netko troši novce na takav način', izjavio je Richter. Dodao je da su mnogi, koji su dobili 'trojanske' majice, mislili da se radi o kreativnoj ideji.

Bernd Wagner, osnivač EXIT-a, rekao je da su majice tiskane kako bi doprli do glavne ciljne skupine: desničarskih ekstremista koji se žele izvući iz tih krugova. 'Željeli smo podići svijest o našem programu, posebno među mladima i manje predanima', istaknuo je Wagner. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužili je organizatori Pula izgubila spor oko zabranjenog koncerta, stigla reakcija gradonačelnika: "Ne odustajemo od svojih argumenata" Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene