Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva školskog nasilja

Njemačka: Tinejdžer uhićen pod sumnjom da je planirao napad u školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački tinejdžer uhićen je u srijedu pod sumnjom da je planirao napad u svojoj školi, priopćila je policija dodajući kako vjeruje da je mogao imati kontakte s ubojicom iz Muenchena koji je 22. srpnja ustrijelio devetero ljudi.

Taj 15-godišnjak uhićen je u utorak u blizini Ludwigsburga u jugozapadnoj saveznoj državi Baden-Wuerttembergu. Mnogobrojne stvari među kojima noževi, bodeži i meci pronađeni su u domu njegovih roditelja.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Petr Bystron Isplivale audiosnimke Političar populističkog AfD-a pod pritiskom javnosti: "Nisam primio nikakav novac za širenje proruskih pozicija"

Policija je rekla kako je uhićenik online komunicirao s ubojicom iz Muenchena, 18-godišnjim njemačkim Irancem koji je ubio devetero ljudi nakon čega i sebe.

Ipak, policija je rekla kako nema dokaza umiješanosti uhićeno tinejdžera u muenchenski napad ili da je čak znao da će se dogoditi.

Tinejdžer je objavio fotografije i crteže na internetu koji su nagovještavali da planira napad, rekla je policija.

Istražitelji su rekli kako su otkrili planove za bijeg u njegovoj školi, kemikalije kao i upute za spravljanje eksploziva.

Glasnogovornik državnog odvjetnika kazao je da je 15-godšnjak priznao da je pomišljao na napad te naveo kao razlog da je žrtva školskog nasilja, ali da je od toga odustao.

Državni odvjetnik je rekao kako terorizam nije bio motiv. Tinejdžer je upućen u psihijatrijsku ustanovu za mladež. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene