Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali političku poruku

Neobičan potez njemačkog supermarketa: Ispraznili sve police sa stranom robom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći lanac supermarketa u Njemačkoj, Edeka, ispraznio je gotovo sve svoje police. Učinili su to kako bi poslali političku poruku o rasizmu i raznolikosti.

S polica Edeka supermarketa u Hamburgu uklonjeni su svi strani proizvodi i umjesto njih na policama su postavljeni slogani protiv ksenofobije.

Pročitajte i ovo Ilustracija od Australije Europska vojna sila nabavlja više od 100 oklopnih vozila Sretni dobitnik pogodio sve brojeve i osvojio više od 30 milijuma eura Čestitke! Sretni dobitnik pogodio sve brojeve i osvojio više od 30 milijuna eura

Vjeruje se kako je ovaj potez tek početak, tj. da će Edeka, najveći lanac supermarketa u Njemačkoj, napraviti veliku kampanju protiv rasizma.

Stotine kupaca ušli su u trgovinu i otkrili da je većina stalnog izbora robe nestala. Time su ime željeli pokazati koliko su ovisni o ostalim zemljama kada se radi o proizvodima za svakodnevnu uporabu.

Umjesto robe, kupce su dočekali natpisi poput "ova polica je prilično dosadna bez raznolikosti", "naš asortiman sada poznaje granice", "ovako je prazna polica bez stranaca", "bili bi siromašniji bez raznolikosti", i drugi. Kako je to izgledalo možete pogledati OVDJE.

Kampanja je u njemačkoj javnosti izazvala različite reakcije, a neki su pohvalili njezinu smjelost.

Julia Klöckner, potpredsjednica vladajuće stranke CDU (Kršćansko-demokratska unija), pohvalila je kampanju na društvenim mrežama, nazivajući je "mudrim potezom" koji će ljudima dati vremena da razmisle.

Drugi su je pak, ismijavali kao marketinšku kampanju, koja iskorištava politički nabijenu atmosferu uoči predstojećih saveznih izbora u rujnu. 

Bilo je i onih koji su se kampanji usprotivili. Marcus Pretzell, iz antimigrantske stranke AfD, odgovorio je gđi. Klöckner: "Zašto bi to bilo mudro? Nije li radije posve suludo?".

Neki pak smatraju kako nije na supermarketu da se uključuju u političke rasprave. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene