Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemački nudisti zatvoreni nakon što su odbili platiti globu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset njemačkih nudista mogli bi odustati od svog hobija nudističkog planinarenja nakon što je jedan od njih uhićen zbog golotinje u javnosti.

Nijemci su inače svoje slobodno vrijeme provodili planinareći potpuno goli, samo s ruksacima na leđima.

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Ilustracija Potpuno goli šetali muzejom Muzej otvorio vrata nudistima: "Htjeli smo obilazak učiniti zanimljivijim, a ne tipičnim"

No vlastima se to očigledno nije svidjelo. Sedam mjeseci jednom od planinara nudista, Siegfriedu Grawertu, slali su kazne zbog golotinje u javnosti te narušavanja javnog reda i mira, čiji iznos se na kraju popeo preko 2000 eura.

Grawert ipak nije htio odustati od svojeg nauma da gol osvoji planinske vrhunce te je odbio platiti.

I tako je odlučeno. Morat će 10 dana provesti u maloj ćeliji potpuno obučen, a ako nakon toga i dalje bude odbijao platiti globu morat će u ćeliji provesti puno dulje.

Međutim neshvaćeni nudist odlučan je u borbi za svoja prava. 'Mnogi će pomisliti da sam ekshibicionist i potpuno lud, ali to nije istina. Biti gol najprirodnija stvar je na svijetu.'

Grupa njemačkih nudista ne vidi problem u vezi svog hobija. 'Ne treba nam odjeća. Čuvamo okoliš, a i koža bolje diše. Sve to nas čini jačima,' objašnjava Grawert.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene