Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još se na zna izvor

Optimizam oko smrtonosne bakterije: Najgore je već prošlo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar zdravstva Daniel Bahr je izvijestio kako su optimistični što se tiče širenja bakterije EHEC, jer, kako je rekao, 'najgore je već prošlo'.

Ipak, dodao je kako je još prerano za donositi bilo kakve zaključke. Njemačke su vlasti objavile i kako se broj žrtava ubojeite bakterije EHEC-a popeo na 26, a zaraženo je više od 2.400 ljudi. Ljudi zaraženi bakterijom obično imaju problema s bubrezima. Još se ne zna koji je izvor zaraze bakterije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Umrlo 30 osoba Njemačka: Klice ipak uzrok EHEC-a, povlači se upozorenje za krastavce! Slika nije dostupna 24 umrlih u Njemačkoj EHEC uzeo 25. žrtvu, izvor zaraze i dalje misterij

U utorak je Europska unija izvijestila kako će farmerima ponuditi oko 150 milijuna eura kompenzacije, jer ima je drastično pala prodaja nakon što su u javnost izašle informacije da su izvor zaraze bakterijom krastavci i ostalo povrće, piše BBC. Na to su reagirali ministri gospodarstva zemalja Europske unije te su izvijestili kako se proizvođačima treba platiti ukupno 417 milijuna eura kako bi im nadoknadili svu štetu zbog bakterije EHEC.

Povjerenik Europske unije za zdravstvo, John Dalli, upozorio je Njemačku da ne žuri sa zaključcima te da ne obmanjuju javnost. Dodaje kako moraju najprije znanstveno dokazati svoje tvrdnje pa tek onda sve objaviti. Dalli kaže kako se samo širi panika među ljudima zbog krivih informacija o bakteriji EHEC. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene