Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od terorizma

Njemački ministar: Možemo očekivati nove napade Al-Kaide!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrt Osame bin Ladena nije smanjila opasnost od terorističkih napada u Njemačkoj, a stručnjaci računaju s napadima pojedinih ćelija u znak odmazde, rekao je za njemačku državnu televiziju ARD njemački ministar unutarnjih poslova Hans-Peter Friedrich.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

'Mislim da je to više nego jasno da se mogu očekivati novi napadi', rekao je Friedrich za ARD. On je istodobno dodao kako trenutno nisu poznati konkretni planovi o mogućim napadima. Prošlog tjedna u Duesseldorfu i Bochumu su uhićena trojica potencijalnih terorista kojima se pripisuju veze s al Kaidom i pripremanje bombaških napada u Njemačkoj što je, po Friedrichu, dokaz da al Kaida u Njemačkoj ne miruje.

>> Kraj engleske nuklearke uhićena petorica: Išli osvetiti bin Ladena?

>> 'Zar je SAD stvarno toliko osjetljiv na islamske običaje?'

'Opasnost od al Kaide se posljednjih godina povećala', rekao je Friedric. On je rekao kako se nada da će smrt Osame bin Ladena biti 'dobra pouka' onima koje je vođa terorističke mreže privukao svojim idejama. 'Poruka glasi: sloboda i pravda pobjeđuju', rekao je Friedrich.  Njemački ministar unutarnjih poslova trenutno boravi u SAD-u gdje će s tamošnjim političkim vrhom između ostalog raspravljati o novonastaloj sigurnosnoj situaciji.

U Njemačkoj od studenog prošle godine vrijede povećane mjere sigurnosti zbog mogućih terorističkih napada. Unutar vladajuće demokršćansko-liberalne koalicije trenutno se vodi spor oko toga treba li antiterorističke mjere, koji su trenutno privremeno na snazi, produžiti na određeno vrijeme, kako traže Liberali ili trajno, za što se zalažu demokršćani.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene