Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već je u proizvodnji

"Pakleni Pinokio": Rusija usavršava jedno od najopasnijih oružja

Ruski TOS-1 (Foto: AFP)
Ruski TOS-1 (Foto: AFP) Foto: Afp
Rusija usavršava jedno od najopasnijih oružja - teški višecijevni raketni sustav TOS-1 koji se naziva i "paklenim topom".

Njemački list Stern navodi da se u Rusiji radi na sustavu TOS-2, koji će biti montiran na platformi tenka Armata ili oklopnog transportera Bumerang. Prvi prototip je već u proizvodnji.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Takav bacač raketa trenutno nema nitko osim Rusije i sirijske vladine vojske. "Solncepek" ili kako se još neslužbeno zove "Buratino" (Pinokio), istovremeno ispaljuje rakete s bojevim glavama iz 30 cijevi, a kada one pogode cilj postiže se udarni val aerosolnih bombi. Od toga se nemoguće spasiti čak i u podzemnim skloništima i bunkerima.

Stern navodi i da će se novi sustav ruska vojska početi koristiti u periodu između 2018. i 2025. godine, prenosi Sputnik.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene