Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednički europski interes

Njemačka želi prevladati razlike u odnosima s Britanijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar vanjskih poslova Guidio Westerwelle u ponudio je prevladavanje svih neslaganja s Velikom Britanijom iskazanih na nedavnom summitu Europske unije i istaknuo da je snažan britanski financijski sektor u zajedničkom europskom interesu.

'Za Njemačku je Velika Britanija nezaobilazan partner u Europskoj uniji', rekao je Westerwelle novinarima u Londonu na zajedničkoj konferenciji za tisak s britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom. 'Mi trebamo ostati jedinstveni, moramo stajati rame uz rame i trebali bi graditi mostove među nama nakon posljednjeg summita. To je moja ponuda i gesta', rekao je njemački ministar.

Britanija je bila jedina zemlja koja nije potpisala sporazum EU-a o prevladavanju dužničke krize u eurozoni što je potaknulo nagađanja da bi Britanija mogla biti izolirana od donošenja odluka u Europi, a to bi pak moglo ugroziti njen financijski sketor. 'Nema prikrivenog plana protiv londonskog Cityja. Mi mislimo da je u našem zajedničkom, obostranom, interesu imati snažan segment financijskih usluga ovdje u Londonu', rekao je Westerwelle. (Hina)

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene